Sup board Koopgids – Wie van watersport houdt, kent vast het Sup board wel, maar tot voor kort had ik er zelf nog niet van gehoord. Toch heeft iedereen waarschijnlijk wel eens een supboard gezien, zeker als je vaak aan zee komt. Een sup board is een originele manier om je over het water te bewegen en wordt steeds populairder. Het sup board wordt gebruikt voor ontspanning in de vorm van yoga, maar ook voor snelle wedstrijden.

Een sup board is geschikt voor alle leeftijden en is dus ook ideaal om met het hele gezin te doen. Ook voor kinderen is sup boarden heel geschikt.

Wat is een sup board?

Sup board staat voor Stand Up Paddleboard. Bij deze sport sta je op het paddle board en beweeg je met een roeispaan door het water. Je kunt het paddle board ook gebruiken om op je knieën op te zitten en met je handen door het water te peddelen. Het is niet nodig dat er golven zijn in het water waardoor je bijvoorbeeld ook prima op een meer of ander rustig water kunt sup boarden. Natuurlijk kun je het ook juist wel op zee doen met flinke golven.

Sup boards worden van verschillende materialen gemaakt. Er zijn veel opblaasbare sup boards online te koop die natuurlijk makkelijk meegenomen kunnen worden. Harde supboards worden bijvoorbeeld van polystyreenschuim, hout of plastic gemaakt.

Tips waar je op moet letten bij het kopen van een sup board

Wil je een supboard kopen? Dan kun je online uitstekend terecht voor een uitgebreid assortiment zoals je in de meeste winkels niet zult vinden. Wij hebben een aantal aandachtspunten op een rijtje gezet zodat je weet waar je op kunt letten bij het kopen van een nieuwe supboard.

  • Welke afmeting is ideaal voor jou? Geen supboard is gelijk en het is dan ook belangrijk te letten op de afmetingen. Een te smal sup board kan voor jou misschien wel te instabiel zijn, maar ook de lengte van het sup board is van belang.
  • Waar ga je het sup board voor gebruiken? Ontspanning, wedstrijden, touren of zoek je een board dat speciaal voor kinderen geschikt is?
  • Hoeveel vinnen heeft het sup board? Zijn er ook afneembare vinnen? De vinnen zitten aan de onderkant en zorgen o.a. voor stabiliteit.
  • Welke accessoire zijn er voor het sup board. Je kunt denken aan een enkelkoord.

Hier kun je een sup board kopen

We vonden een webshop die helemaal gespecialiseerd is in sup boards en ook veel advies geeft op de website. Hier vind je de sup boards van de A-merken ZRAY en Aqua Marina sup. Wil jij een Sup Board kopen? Naar de webshop van SupBoard-99.nl

Andere webshops waar je een sup board kunt kopen:

Sup board instructiefilmpje

Wil je het sup boarden nog eens op video bekijken? Dan is onderstaande video een aanrader waarin je de basis van het sup board te zien krijgt.

Over Sup Board Koopgids

Heeft deze sup board koopgids je voorzien van nuttige informatie? Natuurlijk hopen we je dat je een sup board vindt waarvan je veel plezier zult hebben. Heb je nog vragen, tips of aanvullingen, dan lezen we die graag bij de reacties onder dit bericht!