Airfryer Koopgids – De Airfryer is een heteluchtfriteuse waarmee je kunt frituren, grillen, bakken, braden en roosteren. Het apparaat is echt een aanwinst in de keuken en heeft superveel mogelijkheden als je eten gaat bereiden. Maar het grote verschil met een normale friteuse of het bakken in een pan is dat je bij de airfryer helemaal geen frituurvet, olie of boter gebruikt. Dit zorgt ervoor dat het eten gezonder is en dat is natuurlijk altijd prettig. Een ander voordeel is dat er minder luchtjes ontstaan en dat een airfryer eenvoudig schoon te maken is.

De airfryer kan voor zoveel verschillende dingen gebruikt worden dat het niet alleen de traditionele friteuse vervangt, maar ook de oven wordt vaak minder gebruikt. Van het afbakken van afbakbroodjes tot het bakken van een appeltaart, het is allemaal mogelijk in de airfryer. Ook is het heerlijk om vlees te bereiden in de airfryer. Dit krijgt een knapperig korstje wat heel lekker is.

De airfryer is in een razend tempo een zeer populair keukenapparaat geworden. In vrijwel elke reclamefolder kan je een aanbieding voor een hetelucht friteuse terugvinden. Een airfryer kan voor zoveel verschillende dingen gebruikt worden dat het niet alleen de traditionele friteuse vervangt, maar ook de oven wordt vaak minder gebruikt. Van het afbakken van afbakbroodjes tot het bakken van een appeltaart, het is allemaal mogelijk in de airfryer. Ook is het heerlijk om vlees te bereiden in de airfryer. Dit krijgt een knapperig korstje wat heel lekker is.

Waar let je op bij het kopen van een airfryer?

Onderstaande punten zijn belangrijk om over na te denken als je een nieuwe airfryer wilt kopen.

  • De inhoud van de airfryer, m.a.w. hoeveel kun je er in 1x in bakken, dit varieert van 350 tot 1000 gram
  • Hoe groot is de airfryer? Ook hier kan nogal verschil in zitten
  • Hoe eenvoudig is de airfryer schoon te maken?
  • Wil je een airfryer met een digitaal display of met een draaiknop?

Het is ook handig om reviews te lezen op internet van andere mensen die de airfryer al hebben gekocht. Vaak kun je ook hier veel nuttige informatie uit halen.

Airfryer merken

Philips is toonaangevend als het gaat om airfryers en de meest verkochte airfryers zijn dan ook de Philips Avance Airfryer XL HD9240/90. Ook de Viva modellen van Philips zijn erg bekend. Naast Philips zijn er natuurlijk nog veel meer merken, zoals Princess, Tefal, Inventum, Tristar, Bestron en Wartmann. Elk merk heeft natuurlijk wel zijn eigen kenmerken en het is dan ook verstandig goed te vergelijken naar welk merk jouw voorkeur uitgaat.

De Consumentenbond testte de airfryer ook, lees meer over deze test via deze link. Volgens de Consumentenbond was de Philips Avance Airfryer XL HD9240-90 de beste uit de test. De beste koop was een Tristar Airfryer die echter niet langer verkrijgbaar is. Er zijn nog wel andere Tristar Airfryers verkrijgbaar.

Bekijk alle airfryers op de site van bol.com

Over Airfryer Koopgids

Heeft de Airfryer koopgids je voorzien van nuttige informatie? We hopen dat je een airfryer naar wens hebt kunnen vinden en wensen je veel plezier met deze nieuwe manier van het bereiden van eten. Heb je nog vragen, tips of aanvullingen, dan lezen we die graag bij de reacties onder dit bericht!